Salată gata în 30 de minute: quinoa cu telemea
Timp de pregatire: 30 min
Ne plac salatele și ne place să ieșim din rutină cu mixuri de arome și texturi. Această salată de quinoa cu telemea de vacă, roșii și castraveți este alegerea perfectă, mai ales în zilele caniculare! Gata în doar jumătate de oră, este ideală pentru prânz, cină sau chiar o gustare ușoară de vară. 😉
Este colorată, bogată în proteine și rezistă până la 3- 5 zile la frigider (într-un recipient ermetic), astfel că te poți bucura de această bunătate mai multe zile. Iar deși majoritatea salatelor nu sunt foarte sățioase, trebuie să îți spun că nu este și cazul acesteia, datorită quinoaei. Boabele de quinoa oferă o bază consistentă, în timp ce castraveții și roșiile suculente adaugă o explozie de prospețime. Măslinele Kalamata adaugă salatei o aromă puternică, de saramură. Telemeaua de vacă cremoasă și cu un gust domol vine să echilibreze toate acest mix de arome.
Simplă, delicioasă și sănătoasă, această salată va deveni cu siguranță una din preferatele tale. O poți savura ca atare, dar se potrivește bine și cu un fel principal.
Pregătește quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Taie roșiile și castraveții în bucăți potrivite, mărunțește ceapa roșie și taie cubulețe telemeaua de vacă Delaco. Pune quinoa fiartă într-un vas de salată, adaugă legumele și telemeaua de vacă și câteva frunzulițe de oregano proaspăt. Amestecă ingredientele pentru dressing și pune deasupra.