Salată de castraveți cu telemea de vacă
Timp de pregatire: aprox 20 min
Această salată de castraveți cu telemea de vacă este dovada că te poți bucura oricând de o salată delicioasă și consistentă. Gustul bun stă în simplitatea unui preparat, iar această salată necesită doar câteva ingrediente și telemeaua noastră cremoasă, care se potrivește perfect cu aceast minunat fruct. Da, din clasificarea botanică, castravetele este un fruct, nu o legumă. 🤭
Datorită texturii cremoase, telemeaua noastră se contopește cu ușurință cu mărarul și nucile pentru a forma un topping gustos și ușor sărat, irezistibil în combinație cu castraveții.
Cunoașteți cu toti beneficiile consumului de castraveți- sunt bogați în nutrienți, au un conținut ridicat de antioxidanți și conțin aproximativ 96% apă, contribuind la hidratarea organismului. Este lesne de înțeles că o astfel de salată consumată măcar o dată pe săptămână este benefică pentru organism. Unde mai pui și gustul delicios? Se spune că și Cleopatra includea castraveții în regimul ei de frumusețe, iar împărații romani îi consumau zilnic, crezând că promovează vitalitatea.
Așadar, doamnelor și domnilor, vă invităm să pregătiți și voi acest elixir culinar al sănătății.
Taie și zdrobește castraveții cu lama cuțitului pentru a le intensifica aroma. Taie-i felii și pune-i într-un bol mai mare.
Pe o farfurie, taie o bucată generoasă de telemea de vacă. Sfărâmă telemeaua cu ajutorul furculiței, adaugă piper, ulei de măsline, puțină coajă de lămâie și suc de la jumătate de lămâie.
Continuă cu o mână de nuci coapte mărunțite (poți folosi și migdale, caju, seminte de pin sau fistic) și mărar proaspat. Pune acest mix peste castraveți, amestecă bine astfel încât toate aromele să se întrepătrundă și ai pregătit o bunătate de salată.