Salată de roșii cu telemea
Timp de pregătire: 15min
Ce spune vară mai mult decât o salată de roșii cu telemea? Ce poate să-ți facă mai multă poftă dacă nu o salată de roșii suculente și dulci cu telemea? Ce ai mânca dimineață, prânz și seară dacă nu o salată de roșii cu telemea, cu acea zeamă în care o aștepți cu atâta ardoare să înmoi pâinea?
Am început cu o pledoarie pentru această rețetă pentru că nu ne ajung zâmbetele și cuvintele să descriem câtă plăcere ne poate aduce un preparat atât de simplu. Cred că această salată este unul din motivele pentru care așteptăm vara (pe lângă cireșe- nu-i așa?). Este un exemplu concret că bucuria stă în lucruri mici, mai exact, în 3 ingrediente: roșii, telemea și o felie de pâine.
Desigur, totul stă în alegerea telemelei. Telemeaua noastră de vacă are un gust blând, ușor sărat, care echilibrează perfect dulceața roșiilor coapte. E cremoasă, dar are și acea fermitate care o face să se fărâme frumos în salată. E acel gust care îți confirmă că ai ales bine. Nu acoperă aroma roșiilor, ci o completează — iar împreună creează gustul verii.
În plus, acest trio delicios este recomandat și de nutriționiști – este exemplul perfect de farfurie echilibrată, în care există toate grupele de nutrienți.
Caută cele mai coapte și zemoase roșii, spală-le și taie-le felii. Opțional, poți tăia o ceapă. Pune feliile de roșii pe o farfurie, adaugă ceapa, apoi urmează partea cea mai bună. Adaugă telemea de vacă Delaco– câtă vrei, după poftă, după gust. Este proaspătă, gustoasă, sărată atât cât trebuie și nemaipomenită în combinație cu roșii. Stropește cu ulei de măsline, presară puțin piper și…poftă bună!