Salată orzo cu telemea de vacă
Timp de pregatire: 20- 25 min
Salată cu paste orzo și telemea ai încercat până acum? Ne inspirăm din tot felul de bucătării tradiționale pentru a vă aduce varietate și gusturi noi la masă. 😁 Această salată de inspirație mediteraneană este o garnitură perfectă pentru carnea la grătar, dar este excelentă și pentru un picnic în natură sau chiar la cină fancy într-o seară toridă de vară. Sau poate vrei să pregătești o cină cu tematică grecească, în care poți servi această salată delicioasă alături de un saganaki 😉.
Orzo, o formă de pastă făcută din griș, este un ingredient versatil deoarece nu numai că arată ca orezul, dar poate fi folosită ca orezul în multe feluri. Se gătește mult mai repede decât orezul, păstrând totuși acea textura cremoasă caracteristică.
În această salată, cremozitatea pastelor orzo se îmbină perfect cu castraveții și roșiile zemoase. În rețeta grecească se folosește brânză feta, dar noi am “personalizat-o” cu ce avem noi mai bun: telemeaua noastră de vacă.
Orzo se prepară ca orice alte paste; încălzește o oală cu apă cu sare și adaugă și pastele odată ce apa începe să fiarbă. Gătește până când pastele ajung al dente, aproximativ 8 până la 10 minute sau conform indicațiilor de pe pachet. Clătește-le apoi cu apă rece și lasă-le să se răcească.
Taie castraveții în felii, roșiile cherry în jumătăți, ceapa roșie solzișori și toacă pătrunjelul. Taie telemeaua de vacă în cubulețe. Într-un recipient cu capac, amestecă bine ingredientele pentru dressing.
Pune pastele orzo, legumele, verdeața și telemeaua de vacă într-un castron, adaugă dressingul și amestecă ușor. Este incredibil de gustoasă, nu-i așa?