Tartă cu telemea de vacă, roșii și ceapă verde
Timp de pregatire: 35 min
Ce spune “primăvară” mai mult decât brânză cu roșii și ceapă verde? 😊 Am întrunit aceste bunătăți într-o tartă simplă și foarte gustoasă în același timp. Umplutura generoasă de telemea conferă un interior moale, datorită texturii cremoase a brânzei, care contrastează cu aluatul crocant la exterior. Este potrivită pentru o cină lejeră, servită pe terasă, în aerul curat și parfumat de primăvară. În această rețetă am folosit telemea de vacă, dar poți încerca și cu telemea de oaie sau capră, dacă vrei să testezi arome noi.
Întinde foaia de foietaj și mai preseaz-o puțin cu un sucitor pentru a subția stratul de aluat.
Sfărâmă telemeaua într-un bol și amestecă cu un ou și ceapa verde tăiata mărunt.
Adaugă roșiile cherry sau roșiile feliate.
Întinde pe foaia de aluat umplutura de telemea. Asigură-te că pui umplutura astfel încât să păstrezi 2-3 cm față de margine.
Pliază marginile peste umplutura de brânză și unge cu cel de-al doilea ou bătut.
Presară susan și lasă la copt 15-20 de minute la 200 C sau până când capătă o crustă aurie și crocantă.