Tartă cu telemea de capră și zucchini
Timp de pregatire: 1h 40min
Această tartă cu telemea de capră și zucchini parcă te hipnotizează să o încerci! Este o capodoperă culinară care captivează simțurile printr-un amestec artistic de culori, texturi și arome. Verdele vibrant al dovleceilor contrastează cu textura catifelată a brânzei de capră, iar despre gust ce să mai zicem? Închipuie-ți cum se combină parfumul oreganoului cu notele bogate și acidulate ale brânzei de capră și gustul ușor dulceag de zucchini. Promite o experiență culinară aromatică, nu-i așa?
Pregătire aluat
Amestecă făina cu sarea și apoi pune cubulețele de unt rece. Frământă între degete făina și untul ca să obții o o textură fărâmicioasă.
Adaugă apa rece și amestecă totul pentru a a forma aluatul, apoi pune-l la frigider pentru 30 de minute.
Pregătire umplutură
Taie zuchhini pe lung, în felii subțiri.
Pune feliile de zucchini într-un castron și presară puțină sare peste ele ca să ajuți la eliminarea umezelii. După 10 minute, tapetează-i cu un prosop de bucătărie pentru a elimina zeama.
Pune feliile de zucchini pe lung una în continuarea celeilalte, suprapunându-le la capete câte un pic, formând astfel, o spirală. Continuă până termini toate feliile de zucchini.
Pregătirea tartei
Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Unge cu puțin unt o tavă de tartă.
Scoate aluatul de la rece, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină și așează-l în forma de tartă.
Adaugă un strat de telemea de capră (fărâmițată) la baza tartei, apoi pune spirala formată din zucchini. Toarnă untul topit peste spirala de zucchini.
Într-un bol, bate ouăle și smântâna lichidă, condimentează cu sare, piper și oregano și toarnă compoziția în tavă.
Unge marginile aluatului cu puțin gălbenuș.
Pune la copt pentru 45-50 de minute.