Pancakes cu telemea și dovlecei
Timp de pregatire: 45min
Pancakes cu telemea și dovlecei, crocante la exterior și pufoase la interior, cu un gust excelent. Se prepară cu atâta ușurință încât începi să ai remușcări că nu ai încercat această rețetă până acum. Este un preparat care pune în valoare savoarea proaspătă și ușor dulceagă a dovleceilor, completată de un gust sărat și cremos adus de telemeaua noastra de vacă, iar ceapa verde și mărarul adaugă un plus de prospețime.😊 Sunt atât de delicioase încât vei convinge și pe cei mai pretențioși să le deguste.
Taie dovleceii în jumătate, scoate-le miezul și dă-i pe răzătoarea mică. Presară o linguriță de sare, amestecă și lasă-i într-o sită 10 minute. După 10 minute ia o parte din dovleceii rași în mână și strânge-i, ca să elimini cât mai mult din apa pe care au lăsat-o. Pune-i apoi într-un bol.
Adaugă peste dovlecei cele 3 ouă, mărarul și ceapa verde tăiate mărunt, cățelul de usturoi zdrobit, piper după gust și amestecă cu o lingură.
Peste acestea adaugă 200g telemea sfărâmițată cu mâna și amestecă. Adaugă praful de copt, bicarbonatul de sodiu și pe rând făina, apoi amestecă.
Unge cu puțin ulei o tigaie și pune la prăjit o lingură plină din compoziția de clătite, formând o clătită.
Las-o la foc mic aproximativ 2 minute, apoi întoarce-o pe cealaltă parte și mai las-o la prăjit 1 minut.
Repetă operațiunea până termini toată compoziția de clătite cu dovlecei și telemea.
Savurează-le alături de o salată sau servește-le simple cu puțin iaurt sau smântână.