Plăcinte cu telemea de capră, praz și mărar
Timp de pregatire: 30- 45 min
Avem o afinitate aparte pentru plăcintele cu telemea pentru că ne amintesc de copilărie, când bunica gătea aceste minunății cu atât drag. Nu există român căruia să nu îi placă placintele…de unde și expresia noastră din popor “La plăcinte înainte, la război înapoi”. Bineînțeles, în funcție de regiune, există numeroase variații ale umpluturilor, de la plăcinte cu varză până la plăcinte cu urdă și mărar.
Textura fină și cremoasă a telemelei noastre de capră este perfectă pentru această rețetă, iar gustul acesteia se îmbină armonios cu prazul. Pot fi savurate atât la micul dejun, cât și ca o gustare, însă atenție, când va mirosi în casă a plăcinte..asigură-te că apuci să deguști măcar una 😄. Cantitățile din această rețetă sunt pentru 9 plăcinte, îți sugerăm să dublezi porția!
Amestecă toate ingredientele pentu aluat într-un bol larg.
Frământă până când obții un aluat omogen, elastic și ferm, apoi acoperă-l cu folie sau o pânză și lasă să se odihnească 15 minute.
Pregătește între timp umplutura: sfărâmă bine telemeaua și amestecă cu ouăle, mărarul și prazul tocat mărunt.
Împarte aluatul în 9 bucăți egale.
Pe o suprafață curată, unsă cu ulei, întinde cu sucitorul fiecare bucată de aluat până obții cercuri mari cu o grosime de câțiva milimetri și aproximativ 20-25 cm în diametru.
În mijlocul fiecăreia pune câte 2-3 linguri de umplură, întinde ușor și păstrează marginile goale.
Pliază spre interior marginile aluatului astfel încât să acoperi complet plăcintele.
Încinge o tigaie antiaderenta și prăjește pe rând fiecare plăcinta, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau până când capătă o nuanță aurie.
Spor la treabă!