Legume la cuptor cu telemea- un preparat cald, perfect pentru zilele reci
Timp de pregatire: 1h
Atunci când îți este poftă de o salată, dar parcă un castron cu legume reci nu se prea potrivește cu o vreme friguroasă, pregătești o…salată caldă. O porție de legume la cuptor cu telemea este versiunea de iarnă a unei salate grozave, în care totul este gătit pentru a obține tot ce este mai bun din legume.
Când vine iarna, ne place sa regândim modul în care ne bucurăm de anumite ingrediente. Telemeaua noastră de vacă este alegerea perfectă nu doar pentru salate proaspete, ci și alături de legume la cuptor. Coaptă, devine ușor crocantă la exterior, dar își păstrează cremozitatea la interior, iar gustul sărat echilibrat completează perfect cartoful dulce și broccoliu-ul.
Este rapid, consistent și scuza perfectă pentru a mânca salată… fără a mânca chiar salată. Acest preparat este dovada că nu trebuie să îți iei adio de la salate iarna, ci trebuie să pui legumele la cuptor.
Pune broccoli-ul, năutul, cartofii dulci și telemeaua cubulețe într-o tavă și coace-le la 180°C timp de 40 min. Preparatul este gata când cartofii devin ușor moi, năutul crocant și când telemeaua devine ușor crocantă la exterior și moale la interior.
Amestecă ingredientele pentru vinegretă. Scoate salata din cuptor, toarnă vinegreta peste legumele calde și presară pătrunjel proaspăt. Servește imediat și bucură-te de combinația perfectă de texturi și arome.