Salată cu roșii și telemea la cuptor
Timp de pregatire: 20min
Iată ce poți pregăti când ți-e poftă de o salată și vremea de afară nu este tocmai caldă: o salată de roșii și telemea de vacă la cuptor, cu ardei, măsline, crutoane de pâine.
Uneori, cele mai simple idei pot fi și cele mai bune, de aceea conceptul de salată coaptă a devenit una din rețetele noastre preferate. Este un preparat sănătos, vegetarian și poate fi o idee grozavă pentru o masă gustoasă și rapidă în lunile mai reci. Dacă tinzi să fi reticent cu privire la gustul acestui preparat, trebuie să îți spunem că gustul roșiilor coapte este într-adevăr diferit față de cel ale roșiilor crude. Însă, condimentele, ierburile și uleiurile nteracționează cu aromele naturale ale roșiilor, creând un gust complex și bogat, care merită să îi dai o șansă.
Prin coacerea roșiilor, gustul și dulceața acestora sunt sporite pentru că apa conținută se evaporă, concentrând zaharurile naturale prezente. În plus, căldura reduce aciditatea roșiilor prin descompunerea acidului citric și a altor acizi organici prezenți. Această diminuare a acidității are ca rezultat un gust mai blând și mai puțin acidulat. Legumelea coapte sunt completate perfect de telemeaua noastră de vacă la cutie, a cărei prospețime și cremozitate sunt menținute de saramură.
Pune la cuptor într-o tavă roșii cherry, cuburi de brânză telemea, pâine, măsline, câteva felii de ardei, ulei de măsline, zaatar și frunze de busuioc.
Amestecă legumele cu restul ingredientelor și pune tava la cuptor, la 200 C, până când se rumenesc ușor.
POFTĂ BUNĂ îți dorim! 😊