Legume coapte cu telemea de capră și sos pesto
Timp de pregatire: 30-35 min
În fiecare vară căutăm gusturi și arome noi pe care să le punem într-o salată delicioasă și revigorantă, astfel încât să avem un meniu diversificat și apetisant în fiecare zi. Așa am ajuns la această combinație de legume coapte cu telemea de capră, absolut fantastică.
Cât încă este sezon estival, zilele de grătar sau la iarbă verde sunt în toi, iar nouă românilor, ne place să facem grătar, nu glumă…😆. De cele mai multe facem burgeri, friptură sau alte preparate la grătar, dar data viitoare încearcă și această salată. Este gata numaidecât și o poți savura și alături de o friptură cât și așa simplă.
Îmaginează-ti cum gustul domol al telemelei noastre de capră se contopește cu aromele dovleceilor și vinetelor copți, îmbălsămate în mireasma distinctă a sosului pesto.
Pregătirea este foarte simplă: taie vinetele și dovleceii în cuburi mai mari; cantititea o stabilești tu în funcție de numărul de persoane pentru care vrei să o prepari. Condimentează-le după gust, stropește-le cu puțin ulei și pune-le pe grătar sau la cuptor, până când se rumenesc frumos.
Așază-le pe o farfurie mare și adaugă și câteva roșii cheery sau roșii normale.
Stropește totul cu sos pesto, apoi adaugă patrunjel și mărar, iar la final, ingredientul care desăvârșește această rețetă: telemea de capră, mărunțită. Cum ți se pare această salată? ☺️