Saganaki cu brânză pentru grătar
Timp de pregatire: 25min
Astăzi suntem cu gândul la Grecia și la bucătăria ei variată și aromată care ne-a inspirat cu o rețetă super gustoasă de saganaki cu brânza pentru grătar Delaco.
În bucătăria grecească, Saganaki (greacă σαγανάκι) este o varietate de feluri de mâncare preparate într-o tigaie mică, cel mai cunoscut fiind un aperitiv de brânză prăjită. Mai exact, se prepară într-o tigaie mică, grea, cu două mânere numită saganaki sau sagani. Cele mai comune rețete tradiționale grecești gătite în acest tip de tigaie includ feta saganaki, midii saganaki, creveți saganaki, și brânză saganaki. Brânzeturile care sunt folosite în Grecia pentru a face saganaki tradițional grecesc sunt graviera, kefalograviera și kefalotyri, iar in alte zone se folosește chiar și halloumi. Toate sunt brânzeturi galbene semi tari, cu o aromă ușoară de nuci.
În această rețetă am folosit brânza noastră delicioasă pentru grătar, care s-a integrat de minune datorită texturii ferme și gustului ușor sărat. Brânza pentru grătar Delaco este excelentă în burgeri, wrap-uri cu legume, salate sau frigărui, dar trebuie să încerci și acest Saganaki cu sos de roșii.
Toacă ceapa și usturoiul și călește-le până devin aurii în uleiul de măsline încins.
Condimentează cu sare, piper și oregano.
Adaugă sosul de roșii și presară oregano proaspăt după gust.
Gătește cubulețele de brânză pentru grătar într-o tigaie grill , aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Adaugă-le în sosul de roșii care fierbe și mai gătește pentru încă 2-3 minute.
Servește fierbinte cu pâine proaspătă sau lipie.