Salată caprese cu vinete, roșii și Mozzarella Fresca
Timp de preparare: 15- 20 min
Timp de gătire: 10 min
În plin sezon de roșii de toate soiurile, nu ai cum să nu mănânci și o salată caprese. Iar o salată caprese grozavă începe cu ingrediente grozave. Mozzarella fresca moale și cremoasă, felii groase de roșii dulci și suculente și vinete coapte, acoperite de un dressing aromat din ulei de măsline și oțet balsamic. O nebunie de arome într-un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos. Este surprinzător cum un astfel de preparat cu ingrediente simple și puține poate avea un gust atât de uimitor. Salata caprese tradițională conține doar roșii, mozzarella și busuioc, dar ne-am gândit că gustul aromat al feliilor de vinete coapte contrastează perfect cu ingredientele mai sus menționate.
Taie vânăta în felii, stropește-le cu puțin ulei de măsline și pune-le într-o tigaie gril sau pe grătar. Rumenește-le pe fiecare parte, când sunt gata, scoate-le pe o farfurie. Taie roșiile în felii, mai groase apoi și Mozzarella Fresca.
Asamblează salata caprese: așază, alternativ, felii de vinete, felii de roșii și felii de Mozzarella Fresca. Presară sare și apoi pune deasupra frunzele de busuioc. Stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic. Servește imediat. Un deliciu!