5 rețete de pizza de toamnă
Timp de pregătire: 1h20min
Timp de gătire: 15 min
Când vremea devine mai răcoroasă, nimic nu se compară cu mirosul unui preparat proaspăt scos din cuptor. Iar cum toamna ne aduce o bogăție de ingrediente savuroase, precum dovleac, ciuperci, mere, nuci, ne-am gândit să le combinăm cu Mozzarella Gourmet pentru o adevărată experiență culinară de sezon, chiar în confortul casei tale.
Îți propunem 5 rețete de pizza inspirate de toamnă, perfecte pentru o cină delicioasă alături de cei dragi sau pentru un răsfăț de weekend. Fie că preferi combinații clasice sau îndrăznești să încerci gusturi noi, aceste rețete vor aduce un plus de culoare și savoare în bucătăria ta.
Pregătește-ți cuptorul și hai să descoperim împreună cum să aducem farmecul toamnei în fiecare felie! 🍁🍕
Pizza cu mere, nuci pecan și Mozzarella Gourmet
Pregătim întâi aluatul: dizolvă drojdia în apă călduță și apoi amestecă cu făina și sarea. Frământă până când obții un aluat elastic și omogen. Acoperă și lasă să crească timp de o oră. Folosește această rețetă de aluat pentru toate rețetele de pizza.
Preîncălzește cuptorul la temperatura maximă, rade mozzarella și pregătește restul ingredientelor cât timp crește aluatul.
Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ulei de măsline. Întinde din interior spre exterior pentru a obține marginile super pufoase.
Presară mozzarella rasă din abundență și apoi adaugă merele, nucile, cimbru și fulgii de chili.
Lasă la cuptor timp de 15 minute la temperatură maximă sau până când capată o culoare aurie și mozzarella este bine topită.
Pizza cu dovleac copt, bacon și Mozzarella Gourmet
O pizza cu un contrast delicios de arome. Aceasta începe cu o bază de pizza clasică acoperită cu sos de roșii și mozzarella rasă. Adăugăm deasupra un strat de bacon crocant care conferă o textură sărată și intens aromată. Apoi, dovleacul copt adaugă pizzei o notă dulce și ușor caramelizată, contrastând aromele sărate ale bacon-ului. Poți să adaugi și un strop de ulei de măsline și puțin busuioc proaspăt pentru un plus de prospețime. Pune la cuptorul încins la 250°C pentru 15 minute sau până când pizza se rumenește frumos.
Pizza cu smochine, Mozzarella Gourmet, blue cheese și prosciutto crudo
Întinde aluatul de pizza și presară deasupra mozzarella rasă din abundență. Așază felii de smochine și blue cheese și coace timp de 15 minute la cuptorul încins la 250°C. După coacere, adaugă câteva felii de prosciutto crudo și câteva frunze proaspete de cimbrișor și stropește cu puțină miere.
Pizza cu ardei, roșii, zucchini galben și verde și Mozzarella Gourmet
Peste aluatul întins de pizza întindem sos de rosii și presărăm deasupra mozzarella gourmet din plin. Așază din loc în loc ardei, felii de rosii si zucchini galben si verde, tăiate după preferințe. Punem la cuptorul preîncălzit la 250°C pentru 15 min sau până când este rumenă și gustoasă.
Pizza rustică cu vinete, ardei, dovlecei, ciuperci și Mozzarella Gourmet
Întinde aluatul de pizza și unge-l cu sos de roșii peste care adaugi multă mozzarella. Taie legumele în felii subțiri și așază-le pe pizza. Coace pizza timp de 15-18 minute, până când devine crocantă pe margine și mozzarella devine aurie.