Pizza cu aluat rapid – 3 variante de pregătire a aluatului
Timp de pregătire: 30 min
Acest articol se adresează iubitorilor de pizza 🍕 care nu pot aștepta mult atunci când pofta survine…
Te ințelegem, am fost și noi în această situație- ți-e foame și vrei o pizza care să fie gata cât ai clipi de 3 ori în fata cuptorului 😆. În această situație de criză, cine are răbdarea necesară pentru creșterea aluatului sau pentru timpii de așteptare pentru livrare ? În plus, deja parcă miroase a pizza proaspătă în casă 🫶.
Aceste trei rețete de pizza cu aluat rapid sunt perfecte pentru zilele aglomerate, serile cu prietenii și mai ales pentru zilele în care pofta de pizza trebuie satisfăcută cât ai spune… “pizza”. Indiferent dacă ești un fan clasic al margheritei, îți place o pizza plină de legume sau vrei ceva cu o notă unică, aceste rețete aduc pizzeria în bucătăria ta, fără bătăi de cap.
Îți lăsăm 3 variante de pregătire a blatului, alege-o pe cea care te inspiră sau care ți se pare mai potrivită. Dar nu uita de cel mai important ingredient pentru o pizza desăvârșită -> Mozzarella Gourmet.
Ești pregătit ? Hai să facem pizza!
Aluat rapid de pizza cu iaurt grecesc
Ingrediente :
-140g iaurt grecesc
-150g făină
-sare
-o jumătate de linguriță de bicarbonat
-15ml ulei de măsline
Intr-un bol incăpător, amestecă toate ingredientele pentru blat până obții un aluat omogen, moale dar nu și lipicios.
Acum că ai pregătit aluatul, te inspirăm și cu un topping pentru iubitorii de ton. Întinde aluatul în forma dorită și așază-l într-o tavă. Întindem sosul de roșii peste blat. Adaugă un strat generos de Mozzarella Gourmet, peste care adaugi ton, porumb, ceapă roșie și felii de măsline. Coace pizza pentru 10-15 minute, până când mozzarella se topește frumos iar blatul capătă o culoare aurie.
Pizza cu blat pufos, frământat rapid la mixer
Ingrediente :
– 350g făină
– 4g drojdie uscată
– un strop de sare și unul de zahăr
-1-2 linguri ulei
Pune toate ingredientele într-un mixer special pentru aluaturi și frământă aproximativ 5 minute.
Întinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei. Lasă-l 10-15 minute și apoi adaugă toppingul preferat. Noi am făcut o pizza cu cârnați. Pune sos de rosii, Mozzarella Gourmet cât poftești și apoi felii de salam sau carnati si felii de ardei iuți. Se coace la 210 C până când se rumenește bine.
Aluat rapid cu doar 3 ingrediente
Ingrediente :
– 350g iaurt
– 250g făină
– 5g sare
Frământă un aluat moale și elastic din făină, iaurt și sare. Întinde bine pe o suprafață pudrată cu făină.
Am pus un topping în ton cu numărul ingredientelor din aluat: am uns blatul cu sos de roșii cu busuioc, punem 3 fire de ceapă verde tăiate bucățele și felii de Mozzarella Gourmet pentru o topire omogenă, pe toată suprafața pizzei. Dacă preferi, poți presăra și busuioc și oregano proaspăt, pudră de usturoi și stropește cu ulei de măsline. Coace timp de 20 de minute la 180C sau până când crusta devine aurie și mozzarella este complet topită.