Vinete și roșii cu mozzarella fresca la cuptor
Timp de pregatire: 40- 50 min
Cu Mozzarella Fresca poți transforma niște legume într-un preparat cu adevărat fancy, servit la restaurant. Vinetele coapte nu au un gust prea pronunțat, au o aromă blândă, însă atunci când le combini cu mozzarella, roșii și plante aromatice, aceste felii de vinete coapte vor căpăta un gust delicios. Mozzarella topită, câteva felii proaspete de roșii și una dintre cele mai sănătoase legume, vinetele, vor face ca una dintre garniturile sau aperitivele tale să arate și să aibă un gust incredibil. În plus, acest preparat este vegetarian și nu conține gluten.
Taie vinetele în rondele groase de aproximativ 1 cm. Asezoneaază cu sare, piper și un strop de ulei și coace-le pe grătar sau grillul încins.
Taie și roșiile și mozzarella în felii rotunde, de aceeași dimensiune cu feliile de vinete.
Într-o tavă, pune alternativ felii de vinete, roșii și mozzarella, astfel încât să construiești turnulețe cu aceste legume, iar ultima felie să fie Mozzarella Fresca.
Pune tava la cuptor și gătește până când se topește și se rumenește mozzarella.
Servește cald și adaugă câteva frunze de busuioc.