Varianta sănătoasă a desertului nostru suprem- papanași la cuptor
Timp de pregatire: 1h 10min
Dacă este un desert pe care nu poți nicicând să îl refuzi sunt papanașii. 😆 Celebrul TasteAtlas pune papanașii pe locul întâi în topul preferințelor românilor în materie de desert și menționează de asemenea că și turiștii care ne vizitează îi adoră.
Știm că vă plac papanașii prăjiți, dar vă sugerăm să acordați o șansă și acestei variante de papanași la cuptor. Compoziția din brânză de vaci se pregătește foarte simplu și rapid și partea cea mai bună și mai sănătoasă este că nu trebuie să mai stai să îi prăjești pe fiecare. Îi pui în fome termorezistente la cuptor pentru 35-40 de minute și gata- ai o bunătate de papanași.
Se topește untul și se lasă la răcit.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smântâna, se adaugă apoi brânza de vaci și untul, după care se încorporează grișul, zahărul și praful de copt. Se amestecă bine împreună.
Compozița obținută se toarnă în forme termorezistente și se introduc în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru aproximativ 35-40 de minute.
Se servesc cu smântâna, fructe și/sau gem.