Vânătă umplută cu Mozzarella Fresca, roșii și pesto
Timp de pregătire: 40 min
Ai în fața ta un preparat DELACO DELICIOS 🫶: vânătă umplută cu Mozzarella Fresca, roșii zemoase și sos pesto. Această rețetă surprinde esența ingredientelor simple și proaspete, care se unesc într-un preparat cu un gust incredibil de bun, ca o armonie perfectă.
Vinetele au crescut în popularitate în preparate, iar odată cu această rețetă ne-am convins de ce! Combinația de vinete coapte și fragede care absorb sosul de pesto și zeama roșiilor dulci cu mozzarella cremoasă topită care se întiiiinde atunci când o servești…un adevărat deliciu.
Ceea ce este fascinant la acest fel de mâncare este versatilitatea sa. Poate fi adaptat cu ușurință pentru a se potrivi diferitelor nevoi sau pofte: poți adăuga alte legume, cum ar fi ardei gras/capia sau dovlecei. Este o idee delicioasă la cină și nu numai, gata în scurt timp și care necesită doar 4 ingrediente- încearc-o și tu!
Tips and tricks pentru un preparat perfect:
- Alege vinetele potrivite: caută una care este fermă, cu piele cu textură lucioasă și netedă. Evită-le pe cele cu puncte moi sau pete.
- Folosește mozzarella proaspătă: mozzarella Fresca se topește frumos, creând acel strat irezistibil, care se întinde peste legume.
- Experimentează cu aromele: poți presăra oregano uscat sau cimbru pentru un plus de arome sau încearcă să pui câțiva fulgi de ardei iute dacă preferi mai picant.
Încălzește cuptorul la 180 de grade.
Spală vânăta și așaz-o în pozitie orizontală. Taie cu grijă pe lungime, în secțiuni subțiri.
Unge fiecare felie de vânătă cu pesto. Adaugă câte o felie de mozzarella și una de roșie între feliile de vânătă. Condimentează cu sare și piper și stropește cu puțin ulei de măsline.
Coace vânătă la 180 de grade pentru 30-35 de minute, până aceasta se înmoaie și mozzarella se topește.
PS: urmărește-ne pentru alte preparate rapide grozave.