Tort Pădurea Neagră
Timp de pregatire: 1h
Finalul de an merită sărbătorit cu un desert pe măsură- tort Pădurea Neagră, cu cremă de mascarpone. La o primă vedere poate părea complex, dar crede-mă, meriți să te delectezi un astfel de deliciu. Dacă nu pentru tine, gândește-te că cei dragi vor dubla bugetul pentru cadoul tău de Crăciun anul viitor. 😆
Ceea ce este atât de special la această rețetă de tort Pădurea Neagră este că fiecare element este îmbunătățit individual – blatul de ciocolată, crema și sosul de vișine. Mai exact, crema este combinată cu mascarpone pentru a spori aroma și textura. Blatul este umed și are textura unui pandișpan datorită adăugării de ulei, iar sosul de vișine este cremos și dens datorită amidonului.
Tortul cu cireșe Pădurea Neagră, sau Schwarzwälder Kirschtorte, așa cum este numit în germană, este un tort tradițional german cu mai multe blaturi de ciocolată, cremă și cireșe, care a fost creat pentru prima dată în regiunea Pădurea Neagră din Germania. Acest desert popular a fost savurat atât de localnici, cât și de turiști timp de decenii. În mod tradițional, această prăjitură este formată din trei sau patru straturi de pandișpan cu frișcă și umplutură de cremă și sos de vișine între fiecare strat și de jur împrejurul tortului. De asemenea, blaturile de ciocolată erau însiropate cu kirsch-coniac.
Ca să îți ușurăm munca, în această rețetă am folosit doar 2 blaturi de cacao, pe care le-am însiropat cu sucul de la compotul de vișine.
Pentru pregătirea blatului de pandișpan:
Pune într-un bol făina, zahărul, praful de copt, sarea, bicarbonatul, cacaoa și amestecă totul cu un tel.
Într-un alt bol, bate ouăle împreună cu laptele și uleiul.
Încorporează amestecul cu ouă în cel cu făină cu ajutorul unui tel. Toarnă apă fierbinte și omogenizează bine până obții o compoziție destul de lichidă.
Împarte compoziția în două părți egale și coace fiecare blat într-o formă de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 160 ° pentru 10-15 minute. După ce fiecare blat a fost copt, lasă-le să se răcească complet.
Pentru cremă:
Mixează mascarponele, rece de la frigider, în care adaugi smântână pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie. Mixează la viteză mare până obții o cremă omogenă.
Pentru pregătirea sosului:
Pune într-un vas vișinele fără sâmburi, zahărul, sucul de la lămâie și amidonul dizolvat în apă rece, apoi pune pe foc mic pentru 10 minute amestecând continuu în sos până ce acesta se îngroașă. Lăsă sosul de vișine să se răcorească.
Pentru asamblarea tortului:
Noi am însiropat blaturile de tort cu suc de vișine din compot. Așază pe un platou dreptunghiular primul blat, peste care punem jumătate din cremă, jumătate din sosul de vișine, continuam apoi cu următorul blat restul de cremă și sosul de vișine.
Dăm tortul la rece peste noapte apoi îl putem servi.