Tiramisu la pahar cu Mascarpone Delaco
Timp de pregătire: 15 min
În zilele în care vrei să te răsfeți cu ceva fin, cremos și elegant sau pentru momentele speciale, pregătește tiramisu la pahar cu Mascarpone Delaco. Acest desert clasic este apreciat în întreaga lume pentru ușurința pregătirii, iar această rețetă la pahar este gata în aproximativ 15 minute.
„Tiramisu”, al cărui nume se traduce prin ‘ridică-mă’ sau ‘înveselește-mă’, face aluzie la cofeina din espresso și la calitatea hrănitoare a ingredientelor sale bogate în calorii. Este fără doar și poate una dintre cele mai faimoase creații culinare ale Italiei. Atât de faimoasă încât are chiar și o zi dedicată la nivel internațional – 21 martie. Originile sale sunt încă neclare, dar se presupune că ar proveni din regiunea Veneto sau din orașul Treviso, în anii ’60.
De ce este tiramisu unul din cele mai faimoase și iubite deserturi
Este un desert rapid, fără coacere, care se pregătește în doar 15 minute și este atât de simplu de realizat, încât poate fi pregătit cu ușurință și de către cei mai puțin experimentați în bucătărie.
Însă gustul este cel care îl face cu adevărat irezistibil. Combinația de ouă, zahăr, pișcoturi, cafea espresso și gustul ușor umami al mascarpone-ului creează o aromă complexă și inedită, imposibil de confundat.
De ce să încerci tiramisu cu Mascarpone Delaco
Fie că îl pregătești cu ouă sau cu frișcă, Mascarpone Delaco este cel mai potrivit partener. Noi am testat ambele variante, iar crema obținută este aerată, fermă și nu absoarbe cafeaua din pișcoturi — lucruri esențiale pentru acest desert spectaculos.
Hai să vezi cât de ușor se pregătește
Pregătește cafeaua și las-o să se răcească. Separă ouăle. Bate albușurile până se spumează ușor, adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și continuă să mixezi până obții o spumă fermă. Las-o deoparte.
Separat, bate gălbenușurile cu restul de zahăr până când textura devine cremoasă și deschisă la culoare. Adaugă întreaga cantitate de Mascarpone Delaco și mixează doar cât să se încorporeze – 20-30 de secunde.
Încorporează spuma de albușuri, treptat, în crema cu mascarpone, amestecând ușor, cu o spatulă, pentru a păstra consistența aerată.
Asamblează desertul.
Mai departe, să asamblăm tiramisu. Pune în pahare o lingură de cremă, apoi un strat de pișcoturi înmuiate în espresso, un strat de cremă cu mascarpone, încă un strat de pișcoturi și finalizează cu un strat de cremă.
Pune la rece pentru cel puțin 2 ore sau, ideal, peste noapte. Înainte de servire, pudrează cu un strat generos de cacao.
Cu Mascarpone Delaco, acest desert va fi capodopera ta, făcută chiar la tine în bucătărie. Gustul catifelat, aroma intensă de cafea și textura perfectă se combină într-un rezultat care îți va trezi toți receptorii gustativi și te va face să spui: „Într-adevăr, se vede că e Mare Gust!”







