Tartă cu sparanghel și parmezan
Timp de pregatire: 35 -40 min
Tartă cu sparanghel și parmezan: o prezentare mai apetisantă a acestei legume delicioase nici că se putea! Tartă cu o crustă ușoară de foietaj cu unt și umplutură de-a dreptul delicioasă. Parmezanul nostru este maturat 12 luni și are o aromă complexă și puternică, care îl face partenerul perfect pentru sparanghelul proaspat și crocant. Tartele sărate sunt o modalitate grozavă pentru a consuma sparanghelul atunci când este in sezon. Servește acest preparat savuroas ca aperitiv, garnitură, o masă ușoară sau ca parte a unui brunch.
Întinde o foaie de aluat de foietaj de 15×30 cm cu grosime de 1 -1,5 cm. Pune alutul pe hârtie de copt într-o tavă.
Taie un dreptunghi în miljlocul aluatului, fără să-l tai până jos, și lasă o margine de 2 cm pe fiecare latură.
Unge cu cremă de brânză aluatul în mijloc până unde este crestat. Pune și Grana Padano ras peste crema de brânză.
Rupe partea lemnoasă a sparanghelului, asezonează fiecare fir cu sare și piper și așează-le unul lângă altul pe aluatul cu parmezan.
Unge marginea aluatului cu un ou bătut și pune la copt în cuptorul setat la 200 C, până când se rumenește frumos aluatul.