Tartă cu sparanghel, ceapă și cașcaval
Timp de pregatire: 1h
Profită la maximum de sparanghelul de sezon și prepară această delicioasă tartă cu sparanghel și cașcaval. Sparanghelul este bogat în nutrienți esențiali și antioxidanți, iar acest preparat este un mod delicios de a te bucura de beneficiile acestei legume. Crusta delicioasă a cașcavalului Sofia și umplutura cremoasă plină cu sparanghel fraged, te va convinge să gătești cât mai des această tartă.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Intre timp, amestecă într-un bol toate ingredientele pentru aluat: 4 ouă, 300ml de iaurt sau smântână
1 linguriță de praf de copt, sare și piper după gust, 180g de făină
Omogenizează bine aluatul și toarnă-l într-o tava tapetată cu puțin ulei, unt sau hârtie de copt.
Rade 100g din cașcaval și presară pe întreaga suprafață a aluatului.
Decorează cu sparanghelul și ceapa roșie, tăiate bucățele mici și restul de cașcaval tăiat felii. Opțional, poți presăra semințe de susan.
Coace timp de 30 de minute la 180C sau până când tarta capată o consistență fermă, dar ușor umedă și la suprafața brânza este complet topită și aurie.
Lasă să se raceasca 5 minute înainte de a felia.