Tartă cu spanac și mozzarella
Timp de pregătire: aprox. 1h 30 min
Știi cum se spune: “cu ingrediente de calitate, jumătate din mâncare e deja făcută”. Iar când ai Mozzarella Gourmet, masa devine nu doar simplu de pregătit, ci și irezistibil de delicioasă, ca această tartă cu spanac.
Pentru că este sezonul în care pofta de spanac crește, îți propunem o tartă cu spanac proaspăt, roșii cherry dulci, bacon crocant și mozzarella cremoasă, savuroasă pentru o cină lejeră sau un prânz plin de gust.
Aluatul se pregătește rapid, cu doar patru ingrediente, iar cât se odihnește la frigider, ai timp să pregătești umplutura bogată. Bacon crocant, prăjit în prealabil, amestecat cu spanac aromat, ouă, smântână pentru gătit și bineînțeles, ingredientul care unește toate ingredientele și aromele- mozzarella Gourmet.
Iar pentru momentele în care pofta nu mai poate aștepta, Mozzarella Gourmet răzuită este aliatul perfect – se topește uniform, oferind tartei un strat fin, auriu și plin de savoare.
Fie că o savurezi caldă, cu mozzarella topită care se întinde perfect, sau rece, ca un aperitiv rafinat, această tartă te va cuceri cu privirea și te bucura cu gustul minunat. Poți să ne crezi și să o salvezi, dar mai bine o testezi. 😉
Cum se face aluatul pentru tarta cu spanac?
Amestecă făina cu untul, sarea și apa rece. Frământă ușor până când obții un aluat omogen, acoperă cu folie alimentară și bagă la frigider pentru aproximativ o ora. Întinde-l apoi cu ajutorul sucitorului, aranjează-l într-o tavă și lasă-l din nou la frigider cât pregătești umplutura.
Rumenește fâșiile de bacon pe ambele părți.
Acum pregătește umplutura
Într-un bol, bate ouăle cu sare și piper și adaugă Mozzarella Gourmet răzuită. Continuă cu spanacul, baconul crocant măruntit, smântâna pentru gătit și amestecă.
Scoate aluatul de la frigider, înțeapă-l cu o furculiță astfel încât să nu se umfle și peste el pune toata compoziția. Din loc în loc, adaugă și câteva roșii cherry și bagă la cuptor (180 de grade, 40-50 de minute; verifică ca aluatul să fie făcut).