Tartă cu brânză Brie și ciuperci
Timp de pregatire: 35 -40 min
Suntem mereu în căutare de rețete extraordinare cu brânză, cum este această tartă cu brânză Brie și ciuperci, care să respecte standardul DELACO:
D- delicioasă
E- echilibrată
L- lejeră
A- apetisantă
C- cheesey
O- originală.
Este un preparat simplu, foietaj cu ciuperci la cuptor, la care adăugăm piesa de rezistență: brânză Brie Delaco.
Ne mândrim cu selecția noastră de specialități, iar această tartă cu ciuperci pune foarte bine în valoare textura cremoasă a brânzei Brie. Sub coaja delicată se află un interior delicios, moale, care practic se topește în gură.
Curăță ciupercile și taie-le felii. Sotează-le într-o tigaie în care ai pus puțin ulei, sare, piper și cimbru, până când se evaporă toată apă și se rumenesc puțin.
Pe o hârtie de copt, întinde aluatul de foietaj și crestează-l în mijloc în formă de dreptunghi (fără să îl tai până jos), lăsând o margine de aproximativ 2-2,5cm, apoi unge-l cu un ou bătut.
Preîncălzește cuptorul la 180 C.
Pune ciupercile în mijlocul aluatului, lăsând marginea de 2,5 cm neacoperită și pune tarta la copt până când se rumenesc frumos marginile.
Dupa ce ai scos tarta din cuptor așează deasupra felii de brânză Brie și frunze de baby spanac. (pe care poți să le amesteci cu un strop de lamaie și ulei, după gust).