Sirniki sau papanași moldovenești
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 25-30 min
Am mâncat Sirniki cu brânză cottage și ne-a plăcut! 😍
Sirniki sau papanașii moldovenești sunt clătite tradiționale cu brânză de vaci, originare din Europa de Est. Numele „syrniki” care înseamnă „brânză” în rusă și ucraineană, reflectă ingredientul cheie al preparatului și anume brânza, care îi conferă o textură bogată, pufoasă și o aromă distinctă. În țările slave, este un preparat foarte îndrăgit la micul dejun sau ca desert, savurat împreună cu dulceața preferată sau miere și smântână. Fiind un preparat atât de apetisant, nu ne-am putut stăpâni curiozitatea de a încerca noi texturi și să îl personalizăm cu MARE BRÂNZĂ și MARE GUST, adică cu brânza noastră cottage. 😄 Uite așa am obținut aceste clătite cu interior moale și crocante la exterior, care sunt excelente atât în combinații dulci, cât și sărate, cu cremă de brânză și legume.
Pregătirea syrniki este surprinzător de simplă: într-un bol larg, amestecă toate ingredientele până când obții un aluat moale și omogen. Pune la încins o tigaie antiaderentă. Cu o linguriță, pune în tigaie mici grămăjoare de aluat, păstrând 2-3 cm între fiecare sirniki, întrucât vor crește destul de mult în timpul gătirii. Prăjește-i 2-3 minute pe ambele părți sau până când devin aurii și crocanți, perfecți pentru a înmuiați în toppingurile preferate, fie că este vorba de miere sau o lingură de dulceață cu smântână.