Sărățele cu telemea de capră
Timp de pregatire: 40min
Dacă ți-e poftă să ronțăi ceva, măcar să fie ceva bun și natural, făcut în casă, precum niște delicioase sărățele cu telemea de capră. Prepararea acestor gustări nu necesită mult timp și le poate face oricine. Sunt foarte gustoase, au o textură fragedă la interior și crocante la exterior, și ai nevoie de doar 5 ingrediente. Sigur ai mai mâncat sărățele cu brânză, dar cel mai probabil nu ai mâncat sărățele cu telemea de capră 😊. Gustul domol al telemelei noastre de capră vine să contrasteze cu aroma mixului de semințe și le conferă o savoare extraordinară.
Pe cuvântul nostru de iubitori de brânzeturi si combinații inedite- merită să încercați această rețetă. Vă recomandăm să dublați cantitățile…
Dă pe răzătoare untul rece și telemeaua de capră , după care adaugă făina. Frământă bine până obții un aluat fraged. Pune-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru o oră.
Scoate aluatul de la frigider, tapetează blatul de lucru cu puțină făină și întinde aluatul. Taie-l felii cu ajutorul unui cuțit pentru pizza și așază sărățelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Bate oul și unge sărățelele cu ajutorul unei pensule. Presară mix de semințe și pun-le la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 25-30 de minute sau până se rumenesc frumos.