Salată de vară cu roșii și telemea de oaie
Timp de pregatire: 15min
Ce are vara mai gustos decât o salată cu roșii, ceapă și telemea de oaie? Îndrăznim chiar să spunem că este cea mai mare comoară a verii, care se evidențiază prin ușurința preparării și gustul absolut delicios. Este o salată autentică și nu e niciun secret că este preferata noastră, a românilor, de foarte mulți ani.
Știm sigur că iubitorii de brânză au întotdeauna o bucată de telemea în frigider 😊. Iar vara, telemelei noastre îi stă cel mai bine lângă roșiile dulci, coapte și super zemoase. Și parcă nu te mai saturi de această salată; ai mânca dimineața, la prânz, seara, la picnic, la grătar…ce mai, oricând și oriunde. Și bine faci! Roșiile au un conținut mare de fibre și sunt bogate în antioxidanți și în vitamine, care contribuie la sănătatea organismului. Cum spuneam, sunt o adevărată comoară.
Chiar dacă au doar 18 kCal per suta de grame, acestea sunt foarte sățioase, iar în plus au și un conținut mare de apă care ajută la hidratarea corpului. Și, să este lesne de înțeles că gustul ușor sărat al telemelei noastre de oaie se completează perfect cu gustul dulce al roșiilor de vară.
Noi am îmbunătățit această salată cu puțin mărar și pătrunjel.
Taie roșiile rondele, taie ceapa julienne și presară telemea de oaie. În funcție de “brânzometrul” fiecăruia 😆, poți adăuga brânză după pofta și plăcerea ta. Toacă apoi câteva frunze de pătrunjel și fire de mărar, și amestecă ingredientele. DE LI CIOS! Și știi care este cea mai bună parte a acestei salate? Momentul final în care înmoi puțină pâine în zeama roșiilor în care au rămas bucățele mici de telemea…🫶