Salată de toamnă cu Grand Blue, pere coapte și nuci caramelizate
Timp de pregatire: 30min
Recolta de toamnă într-un preparat care te va cuceri la prima degustare- salată cu Grand Blue, pere coapte și nuci caramelizate! ❤️ Frunze de salată crocante, felii de pere dulci, suculente și coapte, nuci caramelizate, presărate cu generozitate pentru un contrast încântător de texturi și piesa de rezistență: Grand Blue, o brânză cu mucegai albastru, cu un gust intens și o textură cremoasă. Brânza noastră este o brânză înnobilată cu mucegai albastru, cu un interior cremos, grație combinației de lapte de vacă și smântână ce o transformă într-o delicatesă în combinație cu diferite fructe. Perele coapte împreună cu brânza albastră formează un mix echilibrat între dulce și sărat, iar la nivel de gust…ce să mai spunem, este absolut delicios. Salata aceasta este o capodoperă vizuală și gustativă, astfel că, te invităm la masa:
Pune untul într-o tigaie, iar când s-a topit, adaugă nucile și zahărul. Gătește-le timp de 5-7 minute, amestecând permanent ca să se topească zahărul și să îmbrace nucile pe toate părțile.
Scoate nucile caramelizate pe o foaie de copt și lasă-le să se răcească un pic și să se întărească crusta.
Taie perele pe jumătate, apoi feliază-le tip wedges și unge-le cu miere pe toate părțile, presară puțină sare și puțin piper, apoi pune-le într-o tigaie grill să se rumenească.
În momentul în care capătă o nuanță aurie-arămie, este semn că sunt gata (aproximativ 5-7 minute).
Taie brânza albastră în cuburi. Pregătește dressingul, punând ingredientele într-un borcan cu capac și agitând bine.
Asamblează salata: pune un strat de mix de salată, așază deasupra feliile de pere coapte, bucăți de nuci caramelizate și cubulețe de brânză gorgonzola. Toarnă dressingul și…poftă bună îți dorim!