Salată de legume la grătar cu Mozzarella Fresca
Timp de pregatire: 30- 35 min
Trebuie să recunoaștem- nouă, românilor, ne plac fripturile la grătar. Dar de îndată ce vei gusta această salată colorată cu legume la grătar și mozzarella fresca vei trece friptura pe locul 2. 😁 Suntem în plin sezon de legume proaspete și suculente, prin urmare, este nevoie de astfel de rețete pentru a le pune în valoare și pentru a ne bucura de ce are vara mai proaspăt și mai sănătos. Poți savura aceasta salată într-o duminică liniștită de vară dar poate fi și un prânz delicios la pachet pentru muncă.
Nimic nu se compară cu gustul și aroma legumelor gătite pe grătarul la foc de lemne, dar dacă nu e la îndemână și poftești la o astfel de salată, poți apela la o tigaie grill pentru a coace legumele. De asemenea, poți personaliza această salată în funcție de preferințe și poftă. De exemplu, poți pune și dovlecel copt, iar în loc de roșii cherry poți pune roșii normale, dulci și zemoase.
Spală și feliază vânăta. Presară sare peste felii și tamponează cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.
Taie ardeiul și ceapa rondele, iar roșiile cherry în jumătăți.
Gătește legumele pe grătar sau pe o tigaie grill, câte 2-3 min pe ambele părți până sunt bine rumenite.
Așază legumele pe o farfurie întinsă și pune deasupra mozzarella tăiată cuburi.
Să pregătim dressing-ul: amestecă ulei de măsline, sucul de lămâie, mierea și sarea.
Pune dressing-ul peste legume, presară pătrunjel, ceapă verde, rodie și susan.
Poți servi cu chipsuri de lipie, focaccia sau pâine prăjită.