Quiche cu somon și cașcaval afumat
Timp de pregatire: 1h 5min
Am făcut quiche cu somon și cașcaval afumat și ne-a plăcut! 🤭În general, un quiche oferă o combinație delicioasă de arome între legumele preferate sau cele mai puțin preferate (atunci când cauți soluții delicioase de a-ți “păcăli” copii să mănânce anumite legume) și brânzeturile preferate. Este un fel de mâncare delicios, potrivit pentru prânz, o cină ușoară sau un brunch.
Cu siguranță ați încercat numeroase rețete, însă vă spunem de ce ne-a plăcut în mod special această rețetă de quiche cu somon și cașcaval afumat 😍:
- Are o textură extra cremoasă datorită combinației dintre cașcavalul afumat și somon
- Cașcavalul afumat formează un strat neted, savuros, care completează celelalte ingrediente.
- Somon afumat + cașcaval afumat = combinație savuroasă. Am fi fost tentați să spunem că ar conferi un gust prea proeminent, însă am descoperit cât de bine se completează.
- Crusta complementară: cașcavalul afumat nu doar oferă un gust aparte acestui quiche, dar și acea crustă apetisantă specifică.
- Echilibru armonios: textura cremoasă a cașcavalului este echilibrată de somonul savuros, iar cimbrul creză o experiență aromatică completă.
Așează aluatul de foietaj într-o tavă de tartă cu baza detașabilă, presează bine marginile și decupează pe dimensiunea tăvii. Ințeapă aluatul cu o furculiță, pune peste o bucată de hârtie de copt și adaugă fasole sau orez pentru a preveni umflarea aluatului.
Coace tarta la 180 grade pentru 20 de minute.
Între timp, pregătește umplutura. Într-un bol încăpător, bate ouăle, amestecă cu smântână pentru gătit, adaugă condimentele și o parte din cașcavalul afumat.
Scoate tarta din cuptor și îndepărtează hârtia de copt. Pune un strat mic de cașcaval afumat, apoi toarnă amestecul de ouă, adaugă feliile de somon afumat și încă un strat de cașcaval afumat.
Pune tarta la cuptor pentru 35-40 min la 180 grade. Lasă 10 minute să se răceasca și este gata de servire.