Quiche cu cașcaval afumat și bacon
Timp de pregatire: 1h 40min
Se apropie momentul cinei și ai intrat în pană de idei- ce mâncăm diseară? Deschizi frigiderul și te uiți ce mai ai prin el: câțiva ardei capia, ceapă verde, câteva felii de bacon, cașcaval…dacă acest scenariu coincide cu al tău, atunci această rețeta a venit la momentul potrivit: quiche cu bacon, legume și cașcaval afumat.
Tartele sunt cele mai practice pentru momentele în care vrei să pregătești ceva rapid și gustos, cu ingredientele pe care le ai la îndemână. De asemenea, sunt o soluție pentru evitarea risipei alimentare. Ni se întâmplă de multe ori să ne mai rămână bucăți de legume, felii de brânzeturi sau mezeluri pe care deși le acoperim cu folie sau le punem în caserole la frigider, nu mai rămân proaspete și ulterior suntem tentați să le aruncăm. În acest caz, în locul ingredientelor pentru umplutură propuse de noi, le poți “salva” pe acelea și le poți transforma într-un preparate cu adevărat gustos. Descarcă rețeta și vezi cât de simplu poți pregăti și tu acest quiche.
Pregătirea crustei:
Pune făina, untul tăiat cubulețe și praful de sare într-un robot și amestecă 5-10 secunde. În bolul robotului punem oul, mixăm și adăugăm treptat cele 3 linguri de apă până aluatul se adună ca într-o bilă. Poți pregăti aluatul și de mână, este foarte simplu.
Acoperă aluatul într-o folie alimentară și bagă-l la frigider pentru 30 minute.
Scoate aluatul din frigider, întinde-l cu sucitorul pe masa acoperită de făină, suficient de mult încât să încapă în tava de tartă (noi am folosit una cu diamentrul de 24cm).
Așază aluatul în tavă, apoi taie excesul de aluat care a rămas peste margine. Crestează aluatul din loc în loc cu o furculiță.
Pune o foaie de copt peste aluat, câteva boabe de fasole și coace aluatul pentru 20 de minute, la 180 °C. Boabele de fasole ajută ca mijlocul aluatului să nu se umfle.
Pregătirea umpluturii:
Până se coace aluatul, pune într-un bol ouăle, smântâna lichidă, laptele, sare după gust și amestecă.
După ce s-a copt crusta adaugă la baza ei Cașcavalul afumat Delaco dat pe răzătoare, baconul crocant (prăjit), ceapa verde și ardeii kapia tăiați mărunt, iar peste acestea adăugă amestecul de ouă, smântână și lapte, pentru a forma o crustă aurie crocantă.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru 40-45 minute.
Lasă quiche-ul să se răcească puțin înainte de a-l servi.
Să aveți poftă bună!