Quesadilla cu cașcaval Sofia si piept de pui
Timp de pregatire: 30- 40 min
Pentru zilele “leneșe”, în care parcă nici nu ai găti dar nici nu ai comanda o pizza, îți sugerăm să încerci Quesadilla cu cașcaval Sofia și piept de lui. Avem numai cuvinte de laudă pentru Quesadilla- sunt delicioase, sățioase și cel mai important: sunt ușor de pregătit, mai ales când ai la îndemână Cașcavalul Sofia.
Quesadilla își are originea în centrul și sudul Mexicului și au fost făcute mai întâi cu tortilla de porumb și umplute cu brânză Oaxaca. Între timp, rețeta a evoluat iar umplutura poate fi de pui, vită, legume, practic cu orice ai la îndemână sau ți-e poftă.
Îți lăsăm mai jos câteva ponturi pentru cele mai bune Quesadilla:
- Optează pentru tortilla de mărime medie; se pliază mai ușor în formă de semilună, le întorci mai ușor și poți face câte 2 în tigaie.
- Gătește-le la foc mediu, astfel încât să se topească încet cașcavalul și să prăjească tortilla fără să se ardă. Gătește bine pe fiecare parte până devin aurii. Cheia este să fie crocante.
- Taie mărunt ingredientele. Dacă le tai grosier există o mare probabilitate să îți cadă din quesadilla și va fi incomod să le mănânci.
- Dacă nu vrei să folosești ulei sau unt, prăjește-le într-o tigaie de fontă sau cu baza groasă pentru a nu le arde.
Taie pieptul de pui în bucăți mici pe care le gătim în puțin ulei până se rumenesc și condimentează cu sare și piper.
Rade cașcavalul și taie mărunt ardeiul și ceapa verde.
Încinge la foc mediu o tigaie. Așază tortilla în tigaie, adaugă cașcaval pe jumătate din suprafață, apoi pune ardei, ceapă, porumb și puiul prăjit. Mai presară puțin cașcaval, împăturește lipia și prăjește pe ambele părți.