Pizza quattro formaggi: așa arată raiul culinar
Timp de pregatire: 1h 40min
PIZZA QUATTRO FORMAGGI 🫶.
Da, putem spune că pentru noi așa arată raiul culinar- o pizza cu muuultă mozzarella Gourmet, emmentaler, parmesan și brânză roquefort. Adică brânzeturile noastre preferate într-un singur preparat 😊.
Brânza Emmentaler, cu textura ei fermă, elastică și netedă, oferă un gust delicat, ușor dulceag, cu aromă de nucă, pentru o notă distinctivă.
Parmesanul, recunoscut pentru gustul său bogat, umami și intens, cu arome complexe.
Brânza Roquefort cu textura ei moale și untoasă și aroma ei intensă, conferă un contrast încântător brânzeturilor mai blânde.
Și Mozzarella Gourmet, cu aromă ei blândă, fără de care nicio pizza nu este desăvârșită.
Pune făina într-un bol încăpător, adăugă drojdia uscată, amestecă cu o furculiță, apoi adăugă pe rând sarea, zahărul și omogenizează-le bine.
Fă o mica adâncitură în centru și toarnă apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până obții un aluat omogen.
Frământă 2-3 minute aluatul, apoi unge un bol cu ulei de masline și așază aluatul în bol. Acoperă-l cu un șervet și lăsă-l să crească 1-2h la loc călduț.
Împarte aluatul în 3 bile egale, întinde fiecare bucată de aluat pe o hartie de copt, în formă rotundă, unge aluatul cu suc de roșii, adăugă Mozzarella Gourmet din belșug, emmentaler, brânză roquefort și parmesan.
Pune pizza în cuptor la 240 grade, pe o piatră de copt de preferat, timp de 10-12 min până se rumenește frumos.
O adevărată încântare, nu-i așa?