Pizza Napoli
Timp de pregatire: 1h 30min
Cine nu se bucură de o felie de pizza napoli? Această rețetă te va face să vrei o a doua și posibil a treia felie. 😊 O pizza de inspirație napoletană, cu ingredientele vedetă- ton și anșoa, care vor oferi valoare nutritivă acestei mese. Tonul și anșoa sunt o sursă de vitamina D și oferă o doză sănătoasă de proteine și grăsimi omega 3, care susțin sănătatea creierului și a inimii, așa că, să nu te simți vinovat că ai mâncat o pizza întreagă 🤭.
Pizza ar fi incompletă fără brânză mozzarella. În această rețetă am folosit mozzarella fresca și dacă tot am vorbit beneficiile unor alimente pentru sănătate, trebuie să precizăm că mozzarella este o sursă de calciu și de B12, necesară pentru funcționarea normală a sistemului nervos central și joacă un rol în crearea globulelor roșii. Așadar, această rețetă de pizza este de păstrat, savurat și repetat.
Pregatește aluatul pentru blatul de pizza: dizolvă drojdia în apă călduță și apoi amestecă cu făina și sarea. Frământă până când obții un aluat elastic și omogen. Acoperă și lasă să crească timp de o oră.
Întinde aluatul pe o tavă tapetată cu hartie de copt și ulei de măsline. Presează din interior sper exterior pentru a obține mărginile super pufoase.
Pune după gust felii de anșoa, bucăți de ton, capere și felii de mozzarella Fresca.
Transferă pizza pe piatra de copt încinsă sau în tava de copt, si coace-o la 220-240 grade, pentru 10-12 min.