Pizza mexicana sau pizza vegetariană
Timp de pregatire: 1h 30min
Ce poți face cu legumele care nu mai sunt la fel de fresh cum erau la începutul săptămânii: pizza vegetariană cu Mozzarella Delaco! Da, Mozzarella Gourmet este promotoarea “Anti risipei” din bucătărie și are puterea de a transforma orice aliment mai puțin proaspăt într-o rețetă absolut delicioasă. Întorcându-ne la pizza, credem că aceasta este cea mai simplă metodă de a “recicla” ce mai ai prin frigider într-un preparat care va fi pe gustul tuturor, de la mici la mari. Cu siguranță ți-au mai rămas câteva legume de ardei, ceapă, măsline, măsline si altele, așa că, să ne apucăm de treabă.
Pune făina într-un bol încăpător, adăugă drojdia uscată, amestecă cu o furculiță, apoi adăugă pe rând sarea, zahărul și omogenizează-le bine.
Fă o mica adâncitură în centru și toarnă apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până obții un aluat omogen.
Frământă 2-3 minute aluatul, apoi unge un bol cu ulei de masline și așază aluatul în bol. Acoperă-l cu un șervet și lăsă-l să crească 1-2h la loc călduț.
Împarte aluatul în 3 bile egale, întinde fiecare bucată de aluat pe o hartie de copt, în formă rotundă, unge aluatul cu suc de roșii, adăugă Mozzarella Gourmet din belșug, emmentaler, brânză roquefort și parmesan.
Pune pizza în cuptor la 240 grade, pe o piatră de copt de preferat, timp de 10-12 min până se rumenește frumos.
O adevărată încântare, nu-i așa?