Pizza cu fructe de mare și Mozzarella Gourmet
Timp de pregatire: 1h 30min
La peste 100 de topping-uri de pizza câte există în lume, nu puteam să îi ignorăm tocmai pe iubitorii fructelor de mare. De la crustacee somptuoase până la deliciosul somon afumat, există atât de multe arome “marine” de explorat. În această rețetă am fost îndrăzneți și am folosit un mix de fructe de mare, dar poți personaliza topping-ul după gustul și pofta proprie. Combină-le cu un sos marinara și cu mozzarella Gourmet și vei prepara acasă cea mai gustoasă pizza frutti di mare, come se dice in italiano.
Amestecă apa calduță cu drojdia, sarea, zaharul și uleiul, după care încorporează făina.
Frământă 4-5 minute, după care se lasă la dospit aproximativ 30 de minute, într-un vas acoperit.
Intre timp pregătește fructele de mare.
Într-o tigaie, pune împreună cu uleiul de măsline, usturoiul pisat și patrunjelul tocat fin pentru aproximativ 10 minute, amestecând periodic.
Tapeteaza blatul de lucru cu puțină făină.
Întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, dupa care se transferă în forma termorezistentă tapetată cu hârtie de copt.
Amestecă sosul de roșii cu condimentele și mirodeniile pregătite, se intinde pe toata suprafața blatului, se adaugă cașcavalul dat pe răzatoare, mixul de fructe de mare, cubulețele de mozzarella și roșiile. Pizza este gata de pus la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 minute, la 200 grade C.