Pizza carbonara să-ți facă frumoasă seara
Timp de pregatire: 1h 10min
Ce poate fi mai gustos decât vestitele paste Carbonara? Pizza Carbonara! 😊 Pentru un adevărat răsfăț de vineri seara, această rețetă de pizza întrece orice mâncare ai comanda. Ceea ce face pizza Carbonara unică este fuziunea aromelor cremoase de carbonara cu ingredientele familiare de pizza. Bază cremoasă de smântână aromată cu oregano și busioc, mozzarella Gourmet din belșug, bacon și ouă. Blatul se prepară fără dificultate și în timp scurt (față de alte rețete cu aluat dospit), iar din aceste ingrediente vor ieși 2 blaturi de 40cm diametru, deci… pizza night pentru întreaga familie.
#haisafacempizza Carbonara!
Amestecă apa călduță cu drojdia, sarea, zahărul și uleiul, după care se încorporează făina.
Frământă 4-5 minute, după care se lasă la dospit aproximativ 30 de minute, într-un vas acoperit.
Tapetează blatul de lucru cu puțina făină.
Întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, după care transferă-l în forma termorezistentă tapetată cu hârtie de copt. Poți folosi și tava de la cuptor sau să piatră de pizza dacă ai.
Amestecă smântâna cu condimentele și mirodeniile pregătite, întinde pe toată suprafața blatului, adaugă mozzarella din belșug, feliile de bacon și ceapa albă, așază deasupra și ouăle. Pizza este gata să intre la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 minute, la 200 grade C.
Seară frumoasă să ai și spor la pizza! 😉