Pizza caprese cu mozzarella Gourmet
Timp de pregatire: 2h 20 min
Nu există un timp mai potrivit decât vara pentru a te răsfăța cu o delicioasă pizza caprese. Razele calde ale verii te îndeamnă să gusti acele roșii coapte, dulci și zemoase, și busuioc proaspăt. Acest fel de mâncare reprezentativ al Italiei surprinde esența sezonului, combinând ingrediente simple, dar foarte aromate și este trio-ul fundamental: roșii proaspete, brânză mozzarella și busuioc, oglindind culorile drapelului italian.
Să pregatim aluatul pentru blatul de pizza: dizolvă drojdia în apă călduță și apoi amestecă cu făina și sarea. Frământă până când obții un aluat elastic și omogen. Acoperă și lasă să crească timp de o oră.
După o oră frământă din nou aluatul timp de 2-3 minute și acoperă pentru încă o oră.
Preîncalzește cuptorul la temperatura maximă, taie mozzarella cubulețe și roșiile cherry în două.
Întinde aluatul pe o tava tapetată cu hârtie de copt și ulei de măsline. Presează din interior sper exterior pentru a obține marginile super pufoase.
Întinde sosul pesto cu o lingură, presară cuburile de mozzarella din abundenta și jumătățile de roșii cherry.
Lasă la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau până când capătă o culoare aurie, brânza este topită și roșiile sunt rumenite. Servește cu busuioc proaspăt deasupra.