Pateuri cu telemea de vacă
Timp de pregatire: 30min
Dacă știi că urmează o săptămână plină iar micul tău dejun va fi on the go, atunci îți recomandăm aceste pateuri cu telemea de vacă super delicioase, care merg de minune cu un iaurt de băut, un chefir sau un ayran.
Desigur, poate fi și un aperitiv extraordinar pentru orice ocazie. Ceea ce face un pateu cu brânză excelent este calitatea brânzei. Este nevoie de o telemea cremoasă și de calitate, pentru a da gustul unui produs de patiserie autentic. Este incredibil de ușor de făcut, necesitând doar o mână de ingrediente și timp minim de pregătire. Pur și simplu asamblezi aluatul, pui umplutura generoasă de telemea de vacă amestecat cu ou și coci până capătă acea crustă perfecta, de culoare aurie.
Întinde aluatul de foietaj pe o suprafață antiaderentă (o foaie dintr-un pachet de două foi)
Taie aluatul in dreptunghiuri, sau în funcție de cât de mari dorești să faci pateurile.
Fă mai multe crestături pe mijlocul fiecărui dreptunghi.
Pe cealaltă jumătate așază câte 2-3 lingurițe de telemea sfărâmată și amestecată cu 1 ou.
Lipește jumătățile crestate peste jumătățile cu brânză, apăsând ușor cu degetele pe margine.
Bate cel de-al doilea ou și unge fiecare pateu cu ajutorul unei pensule.
Preîncălzește cuptorul și coace la 200C timp de 10-15 minute.