Paste Alfredo cu sos de cremă de brânză
Timp de pregatire: 30- 45 min
Cu o vechime de peste 2000 ani și asociate poporului italian, se spune că de fapt pastele s-au inspirat din tăițeii chinezești. Nici nu mai contează cine le-a inventat…nu putem decât să mulțumim că există un preparat care poate fi gătit în mai puțin de jumătate de oră. Și când găsești o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă precum Pastele Alfredo, nu poți decât să te bucuri și să te apuci numaidecât să pui pastele la fiert 😊 .
Sosul tradițional Alfredo se prepară din unt, smântână și parmezan, dar ce suntem noi dacă nu exploratori de noi arome și gusturi? Pentru un plus de savoare, sosul nostru este realizat din Cremă de Brânză Pufoasă.
Călește ceapa și usturoiul tocat mărunt într-o tigaie cu putin ulei de măsline.
Adaugă sare și piper. Când acestea devin aurii adaugă 150ml apă.
Când apa începe să fiarbă adaugă câte puțină cremă de brânză și amestecă rapid astfel încât să se topească și să se formeze sosul.
Condimentează cu ierburile aromatice și lasă sosul să fiarbă până când capătă consistența cremoasă. Intre timp, pune pastele la fiert comform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Adaugă în sos un polonic din apa în care au fiert pastele și lasă să fiarbă încă 5 minute.
Adaugă parmezanul ras, apoi pastele fierte în sosul Alfredo și presară ceapa verde tăiată mărunt și amestecă.
Uite ce rapid ai creat un răsfăț culinar pentru întreaga familie. Sosul cremos și aromat va fi cu siguranță apreciat și credem că această rețetă va fi pusă la <