Paste al forno cu Mozzarella Fresca
Timp de pregatire: 30 min
Când ai o Mozzarella Fresca atât de gustoasă nu ai cum să nu te gândești la diverse rețete de paste! Așa ne-a venit ideea unor paste al forno cu pui. Sună apetisant, nu-i așa? Pastele în stilul „al forno” se referă pur și simplu la pastele coapte. Există versiuni de paste al forno în care se folosește un sos bechamel cremos, unele conțin legume, carne tocată sau diverse brânzeturi. În versiunea noastră, folosim ingrediente accesibile și arome îmbietoare, pentru un preparat care va impresiona chiar și pe cel mai pretențios. Un clasic italian, care se pretează pentru o cină rapidă dar și pentru momentele în care ai musafiri și vrei să îi surprinzi cu ceva yummy. Baza este pregătirea sosului, dar ingredientul secret este cu siguranță Mozzarella Fresca.
Încălzește cuptorul la 180 de grade. Între timp, pune apa la fiert pentru paste.
Toacă ceapa mărunt și taie bucățele pieptul de pui.
Încălzește o tigaie în care adaugi puțin ulei de măsline. Călește pentru 1 minut ceapa apoi adaugă și bucățile de pui. Amestecă și lasă puiul să se gătească. Când bucățile de pui sunt gătite, adaugă bacon-ul și amestecă bine.
Când apa pentru paste începe să fiarbă, adaugă pastele și fierbe-le pentru 4-5 minute.
După 2-3 minute adaugă sucul de roșii și smântâna și amestecă. Adaugă pastele și învârte bine apoi oprim focul.
Toarnă pastele într-o formă ceramică și adaugă bucăți de mozzarella fresca peste paste.
Dă pastele la cuptor pentru câteva minute, până când mozzarella se topește.
POFTĂ BUNĂ!