Omleta cu cașcaval face micul dejun excepțional
Timp de pregatire: 30 min
În România, omleta nu este doar o simplă mâncare, ci reflectă diversitatea, creativitatea și tradițiile bogate ale bucătăriei românești. Suntem cunoscuți pentru creativitatea noastră culinară, iar acest lucru se reflectă bineînțeles și în felul în care pregătim omleta cu cașcaval. Pot fi adăugate diverse ingrediente, cum ar fi ciuperci, ceapă, roșii, ardei gras sau chiar cârnați, pentru a oferi o notă distinctivă gustului. În această rețetă am folosit doar cașcaval DeSenviș, pentru că am vrut să obținem o omletă pufoasă și apetisantă, care stă perfect pe o felie de pâine cu roșii coapte și zemoase.
Bate într-un castron ouăle cu un strop de apă (1-2 linguri). Condimentează cu sare, piper și opțional fulgi de ardei iute.
Toarnă în tigaie puțin ulei și când este încins pune ouăle bătute. Dă focul la mic și amestecă continuu cu o paletă, timp de câteva secunde. Când este aproape gata adaugă cașcavalul ras și oprește focul.
Amestecă și pune omleta peste feliile de pâine și roșii. Presară pătrunjel deasupra și zeamă de lămâie.