Morcovi de… brânză- aperitive delicioase pentru mese speciale
Timp de pregătire: aprox 1h 15min
Nu e magie, ci doar un truc în bucătărie, pentru a crește popularitatea platoului tău de aperitive reci. Acești morcovi nu se culeg din grădină, ci sunt rumeniți frumoși în cuptor. Nu conțin beta- caroten, dar aduc un aport consistent de savoare, datorită umpluturii realizate dintr-un mix de telemea de vacă și Brânză Pufoasă cu somon.
Sunt delicioși, sunt instagramabili și vor uimi toți musafirii. Unde mai pui că sunt și ușor de realizat? Pentru acești morcovi aperitiv ai nevoie doar de forme conice pentru rulouri, aluat de casă (sau foitaj, dacă nu ai timp să pregătești aluatul), telemea de vacă fină și delicioasă de la Delaco și Brânză Pufoasă cu somon.
Cum se pregătesc morcovii aperitiv
Frământă un aluat ferm și omogen din ingredientele pentru aluat. Întinde o foaie subțire de 1-2 mm între doua foi de copt și lasă-le la rece minim 30 de minute. Taie fâșii lungi și înfășoară-le pe formele conice pentru rulouri. Unge-le cu gălbenuș și presară susan negru sau mac (să pară că e „pământ” 😄 dar și pentru a le face crocante).
Cum să montezi morcovii aperitiv
Odată ce morcovii s-a rumenit frumos și i-ai lăsat la răcit, e timpul să îi umpli. Pregătește o cremă amestecând Brânza Pufoasă cu somon, telemeaua de vacă rasă sau sfărâmată și verdețurile tocate. Folosește un poș sau o linguriță și umple fiecare con cu crema obținută. Urmează the final touch: pune un fir de mărar proaspăr pe post de „frunzuliță”.
Când îi servești? Idei de ocazii
- Platou aperitiv de Paște
- Petrecerea copilului
- Picnic în natură cu familia și/sau cu prietenii
- Brunch spectaculos
Unele rețete pot scrie povești și credem că aceasta poate fi una dintre ele, pentru că vor stârni cu siguranță zâmbete și glume care vor rămâne în amintire. Acești morcovi nu te vor face să vezi mai bine cum nu există nici ochelari care să te ajute să vezi gustul bun al acestui preparat. Așa că, mai bine le pregătești și le testezi ca să te convingi.