Mini tarte cu dovlecei și telemea de capră
Timp total de pregătire: 40 min
Secretul oricărei petreceri delicioase sunt aperitivele, iar aceste mini tarte cu dovlecei și telemea îți asigură succesul garantat. Sunt rafinate, ca niște mici opere de artă culinară, gata în 30 de minute și necesită câteva ingrediente simple.
Sunt un aperitiv elegant pentru mese festive sau brunch-uri, dar, în calitate de gurmanzi profesioniști, te asigurăm că aceste mini tarte cu dovlecei și telemea de capră Delaco sunt atât de gustoase și ușor de făcut, încât le poți savura oricând. Încearcă-le la mic dejun, ca gustare sau cină ușoară, lângă o salată.
Telemeaua de capră Delaco, cu textura ei fină și gustul ușor sărat, aduce acel „ceva” care transformă un simplu foietaj cu dovlecei într-un deliciu memorabil.
Totul pleacă din combinația celor 2 ingrediente principale: gustul domol al telemelei de capră și textura ei cremoasă se potrivește de minune cu legumele dulci sau neutre, iar cu dovleceii… este o combinație angelică.
Totul îmbrăcat într-un foitaj crocant. Bineînțeles, rețeta este versatilă – ești liber să experimentezi și cu alte arome (rozmarin, busuioc) sau legume suplimentare (ardei, roșii, vinete).
Această rețetă ne-a plăcut în mod special pentru că arată ca niște “flori comestibile” – tartele seamănă cu mici trandafiri din dovlecei, care arată spectaculos aranjate pe un platou.
Trebuie să încerci și tu aceste mini tarte cu dovlecei și telemea pentru că sunt divine, iar pregătirea este chiar atât – pregătire (și nu gătire): foietaj gata făcut, câteva ingrediente proaspete și, în 30 de minute, ai un aperitiv cu MARE GUST.
Hai să VEZI cum pregătești un MARE GUST
- Dă dovleceii pe o mandolină, presară-i cu sare și scurge-i de zeama rezultată.
- Între timp, prepară umplutura cu telemea de capră Delaco: sfărâmă telemeaua într-un bol, adaugă puțină coajă de lămâie, un ou, piper și puțin cimbrișor proaspăt.
- Rulează strâns un aluat de foitaj și taie-l în 12 bucăți. Presează-le puțin cu degetele ca să se potrivească în forma de brioșe, adaugă umplutura de telemea, apoi dovleceii. Aranjează dovleceii în formă de petale de trandafiri sau cum te poartă imaginația.
- Iar pentru că niciodată nu este destulă brânză într-un preparat, mai adaugă puțină telemea deasupra și stropește cu puțin ulei de măsline.
- Mini tartele merg apoi la cuptorul încins la 180°C pentru aproximativ 30 de minute sau până când devin aurii!







