🥪Inspirație gourmet pentru sandwich-uri de vară
Timp de pregătire: max 1h
Un sandwich poate fi ceva banal, făcut în grabă să îți astâmpere foamea. Sau poate fi o experiență gourmet, pentru atunci când e mai mare pofta. Diferența? Câteva ingrediente atent alese, poftă mare și, mai ales, brânzeturi cu mare gust.
Am pregătit două combinații care duc sandwich-ul clasic la un alt nivel. Nu sunt complicate și nici sofisticate doar de dragul de a fi sofisticare – ci pur și simplu gustoase, echilibrate și foarte sățioase. Pot înlocui cu brio un prânz lejer.
Brânzeturile feliate DeSenviș sunt ușor de folosit și conferă aromă oricărui sandwich. Iar când ai o gama variată și apetisantă la dispoziție, e foarte ușor să le combini inspirat și să pregătești sandwich-uri gourmet.
🥪 Sandwich cu șnițel crocant, cașcaval și cașcaval afumat DeSenviș
Un clasic reinterpretat cu un twist delicios: cașcaval DeSenviș + cașcaval afumat, ambele topite la cuptor (la 180 de grade), intre felii de ciabatta. Deschizi feliile… și vezi cum se întinde cașcavalul – vis!
Adaugi salată tocată, roșii și șnițel crocant, închizi sandwich-ul și e gata. Crocant, cremos și consistent – numai bun de luat cu tine oriunde ai poftă de ceva bun.
🥪 Sandwich cu vinete, dovlecei, cheddar, mozzarella și emmentaler DeSenvis, bacon crocant și pesto roșu
Un sandwich cu adevărat creativ, care are același element de gust intens delicios: baza dintr-un mix de brânzeturi DeSenviș topite la cuptor. Cheddar pentru intensitate, mozzarella pentru elasticitate și emmentaler pentru un gust profund. Pune un strat de pesto roșu pentru un plus de “caracter”, felii de dovlecei și vinete coapte pe grill, iar deasupra bacon prăjit, pentru o textură crocantă. Un sandwich care ajunge la rang de experiență gustativă.
Și pentru că aceste sandwich-uri sunt o experiență minunată de gustat, savurat și luat cu tine, îți lăsăm câteva sfaturi utile pentru a lua sandwich-uri la pachet, păstrând integritatea gustului și ingredientelor.
✅ Tips & tricks – cum iei sandwich-ul perfect cu tine
- Alege o pâine cu textură mai dură: ciabatta, bagheta sau pâinea rustică sunt ideale.
- Protejează ingredientele umede (precum roșiile sau legumele pe grill) cu un strat de pesto, unt sau cremă de brânză.
- Înainte să asamblezi sandwich-ul, lasă ingredientele calde (snițel sau legume gătite) să se răcească, pentru a evita condensul.
- Ca să nu se înmoaie, pune sandwich-ul în hârtie de copt sau cerată, apoi în folie sau în caserolă.
- Poți așeza o frunză de salată între legume și brânză, funcționează ca „barieră anti-umezeală”.
Dacă încerci unul din sandwich-urile de mai sus, una din rețetele noastre de sandwich-uri de AICI sau creezi propria ta combinație cu brânzeturi feliate DeSenvis, arată-ne rezultatul! Postează-le pe Instagram sau Facebook cu hashtagul #MareGustDeSenvis și etichetează-ne.
Suntem curioși ce opere culinare ai pregătit!