Gofre cu Brânză Pufoasă și căpșuni
Timp de pregătire: 30min
Se vede că e bună dimineața când în farfurie te așteaptă aceste gofre în formă de floare, rumene și fragede, acoperite cu un strat generos din cea mai pufoasă brânză de la Delaco și căpșuni proaspete, tăiate perfect pentru un plus de prospețime și culoare. Ce să mai, un mic dejun care îți răsfață toate simțurile.
Gofrele, cunoscute și sub denumirea de vafe sau waffles, au o istorie fascinantă. Originare din Belgia, au fost perfecționate de-a lungul secolelor, devenind azi deserturi sau gustări iubite în întreaga lume. În Scandinavia, de exemplu, gofrele au forma aceasta adorabilă de floare sau inimă, exact ce am ales și noi pentru această rețetă- pentru că atât de mult iubim gustul cremei noastre de brânză pufoasă.
Prepararea e simplă și rapidă: în doar 3-4 minute ai gofre crocante la exterior și pufoase (coincidență că sunt pufoase? nu credem! 🤭) în interior, gata de completat cu deliciul suprem — Brânză Pufoasă. Textura ei fină și aerată și gustul delicat se potrivesc perfect cu dulceața naturală a căpșunilor. Poți adăuga și alte fructe și puțină miere, dacă vrei să experimentezi arome cu brânza noastră pufoasă.
Fie că le savurezi într-o dimineață sau le servești cuiva drag, aceste gofre sunt un răsfăț simplu, dar spectaculos. Pentru că un mic dejun bun e mai mult decât o masă — e un motiv să zâmbești încă de la prima oră.
Cine are nevoie de motivație dimineața când există aceste gofre? Fie că te răsfeți într-o dimineață sau vrei să le pregătești celor dragi sau copiilor, aceste gofre sunt simple, spectaculoase și te scot din pijamale cu zâmbetul pe față.
Se prepară precum se savurează: RAPID
Topește untul într-o crăticioară, pe foc. Pune laolaltă, într-un castron, făina, zahărul, sarea și praful de copt. Într-un alt bol, bate cu telul ouăle, apoi adaugă peste ele laptele și untul topit. Adaugă, treptat, ingredientele uscate și continuă să amesteci cu telul până obții o compoziție omogenă.
Pune la încins aparatul de făcut gofre. Unge interiorul cu puțin ulei. Toarnă cu un polonic compoziție pentru prima vafă atunci când aparatul este bine încins. Coace gofrele cam 3-4 minute sau până se rumenesc.
Servește-le cu un topping generos de Brânză Pufoasă și căpșuni aromate.