Meniu de revelion: ruladă de somon cu spanac și brânză Brie și lasagna festivă
Timp de pregatire: 3h
Pentru un strop de rafinament și o varietate de gusturi, îți propunem două idei savuroase pentru felul principal al mesei de Revelion: ruladă de somon cu spanac și brânză Brie, și lasagna festivă cu Mozzarella Fresca.
Considerată o noapte cu o semnificație specială pentru toată lumea, Revelionul se remarcă și prin preparatele delicioase, însoțite de numeroase obiceiuri și superstiții. Astfel, de la masa dintre ani nu poate lipsi peștele. Se spune că este bine să mănânci pește de Anul Nou să treci prin necazuri așa cum trece peștele prin apă.
Pentru a onora această tradiție, îți propunem o rețetă festivă : ruladă de somon cu spanac și brânză Brie. Este o rețetă care îmbină arome și texturi bogate, într-un preparat elegant. Somon fraged, un strat de brânză Brie fină, cremoasă și cu note ușoare de nuci, spanac pentru o notă de prospețime, toate învelite într-o crustă aurie de foietaj.
Și pentru ca masa să fie bogata și variată, ce spui și de o lasagna festivă? Poate părea o rețetă mai complexă, dar când o vei gusta, vei vedea că a meritat efortul. Este delicioasă, miroase extraordinar de bine și conține straturi de Mozzarella Fresca care se întinde delicios.
Ruladă de somon cu spanac și brânză Brie
Călește în puțin ulei de măsline ceapa verde, usturoiul pisat foarte fin și spanacul, pentru 3-4 minute și condimentează după gust. Întinde aluatul de foietaj pe o suprafață plană și curată și pune un strat de spanac în mijloc. Adaugă apoi un strat de felii subțiri de brânză Brie. Peste acestea, așază fileurile de somon.
Taie fâșii orizontale, groase de 1-2cm în stânga și dreapta umpluturii și împletește aceste fâșii peste umplutura. Ungeti bine cu ou bătut și coace timp de 50 de minute la 180C – căldura sus si jos, fără ventilație.
Lasagna festivă cu Mozzarella Fresca
Începe cu sosul ragu: călește în puțin ulei de măsline legumele (ceapa, morcovul și țelina), adaugă și carnea tocată și condimentează după gust. Continuă cu pasta de tomate, puțin vin roșu, busuioc proaspăt și supa de pui. Acoperă cu un capac și lasă la foc mediu pentru cel puțin 2 ore.
Mai departe, pregătim sosul bechamel. Topește untul, adaugă și făina și amestecă bine cu un tel. Lasă pe foc pentru câteva minute astfel încât făina să se gătească, pune și laptele și parmezanul și condimentează cu sare, piper și nucșoară. Lasă pe foc, amestecând continuu, până când obții consistența dorită.
La final, trecem la asamblarea lasagnei : pune un polonic de sos ragu pe întreaga suprafață a tăvii, acoperă cu foi de lasagna. Pune din nou sos ragu și sos bechamel. Așază câteva felii de Mozzarella Fresca pentru o topire uniformă și parmezan proaspăt ras. Repetă procesul de 3-4 ori, acoperă cu o folie alimentară și bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Îndepărtează folia și mai lasă 3-4 minute, cât să prindă o crustă crocantă.