Desert de Dragobete cu mascarpone
Timp de pregatire: 1h 15min
O zi semnificativă de Dragobete, Valentine’s Day, o întâlnire romantică sau ziua de naștere merită marcată cu un răsfăț dulce, de neuitat. Ai în față un desert cremos și crocant în același timp și cu topping de fructele preferate. Tot ce ai nevoie este brânză mascarpone, frișcă, zahăr și extract de vanilie. Ca topping, adaugă fructele tale preferate. Noi am folosit un mix de fructe de pădure.
Așază în straturi ingredientele într-un pahar sau un borcan, începând cu crema de mascarpone cu bezea, apoi fructele și repetă până ajungi la vârf. Dă la frigider aproximativ o oră și bucura-te de contrastul de texturi și arome. Partea cea mai bună este că îl poți personaliza după cum dorești: adaugă fulgi de ciocolată, nuci pecan sau sos de caramel, sau poți chiar să pui alte fructe; posibilitățile sunt nelimitate.
Să pregătim bezelele:
Mixează la viteză mare albușurile care trebuie să fie la temperature camerei, împreună cu un praf de sare și cu suc de lămâie (pe post de stabilizator).
Când albușurile au început să se spumeze, adaugă zahărul granulat, linguriță după linguriță, până termini tot zahărul, mixând la viteză mare. Se va forma o bezea care nu cade cand întorci bolul invers. Adaugă extract de vanilie, apoi pune bezeaua într-un poș și modelează bezelele.
Coace bezelele la 150 de grade, timp de 50 de minute sau până când se întăresc și se desprind cu usurință de pe hârtia de copt.
Amestecă fructele cu cele 2 linguri de zahăr și presează-le ușor.
Să pregătim crema:
Mixează smântâna pentru frișcă și mascarponele la viteza mare, până obții o compoziție cremoasă și aerată, și adaugă și extractul de vanilie.
Lasă câteva bezele pentru decor, restul mărunțește-le si amestecă-le cu crema de frișca și mascarpone.
Asamblare:
Asamblează totul în 2 pahare: la baza pune crema de mascarpone cu bezea, un rând de fructe, încă unul de cremă și câteva fructe, apoi bezele pentru decor.