Dovleac umplut cu telemea de oaie și roșii uscate
Timp de pregatire: 50 - 60 min
Spune „Adio” dovleacului cu această rețetă de dovleac umplut cu telemea de oaie Delaco și roșii uscate, un trio delicios, musai de încercat.
Pe măsură ce sezonul dovleacului se apropie de sfârșit, nu există o modalitate mai bună de a-ți lua rămas bun decât cu o rețetă simplă, dar irezistibilă. Acest preparat de dovleac copt, combinat cu roșii uscate și telemea de oaie, surprinde esența toamnei cu doar trei ingrediente. Pe de o parte, este rapid de pregătit și este o reamintire încântătoare a motivului pentru care dovleacul domnește în bucătăriile noastre în fiecare toamnă. Mai mult, să îți mai spunem de aroma încântătoare care îți va învălui casa…? 🤩
Pe vremuri, dovleacul era copt în mod obișnuit în cuptoare pe lemne sau în sobe, stropit cu puțină sare sau zahăr în funcție de preferințele familiei. Asocierea acestuia cu roșii uscate și brânză dă o notă modernă acestui preparat, respectând în același timp rădăcinile ancestrale.
Trebuie să îl încerci, din 3 motive:
Armonie de savoare: Dulceața naturală a dovleacului copt creează un echilibru plăcut cu gustul ușor sărat al telemelei de oaie și umami-ul roșiilor uscate, pentru o experiență gustativă deosebită.
Doză de energie: Fibrele din dovleac, proteinele din brânză și aromele complexe din roșiile uscate fac din acest fel de mâncare o gustare care stimulează energia.
Răsfăț sănătos: prin natura savorii ingredientelor, acest preparat este atât un răsfăț, cât și o alegere sănătoasă.
Așadar, să savurăm un ultim gust din acest favorit al sezonului, înainte de a ne îndrepta atenția culinară către deliciile iernii care bate la ușă!
Taie dovleacul în jumătate, înlătură semințele din interior. Pune jumătățile de dovleac la copt, stropite cu puțin ulei de măsline și presărate cu puțină sare. Coace la 200 grade C, în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute.
Taie mărunt roșiile uscate. Într-un bol, pune miezul dovelacului copt, roșiile uscate mărunțite și telemeaua de oaie Delaco sfărâmițată. Amestecă bine ingredientele și verifică asezonarea.
Umple jumătățile de dovleac cu această umplutură și mai dă la cuptor pentru 5-7 minute. Decorează cu frunze de busuioc proaspăt.