Delicii la micul dejun
Timp de pregatire: 20-25 min
Tigaie delicioasă cu legume la micul dejun? Uită-te la această imagine și spune-ne că nu ți-am stârnit apetitul 😊. Această tigaie caldă de legume cu emmentaler topit și ochiuri este o combinație care merită încercată. Ciupercile, ceapa și ardeii sunt gătite la foc mediu până când devin moi și aromate. Apoi, se adaugă emmentaler-ul care se va topi delicios peste legume, creând o textură cremoasă și un gust bogat. Un alt “beneficiu” al acestei rețete este că nu durează mai mult de 15 minute să o prepari, ceea ce sună excelent. Este o alegere potrivită pentru o dimineață rece de iarna sau primăvară, dar o poți încerca și ca o cină ușoară.
Taie legumele în bucăți mari și pune-le într-o tigaie. Asezonează cu sare, piper, condimentele preferate și sotează-le pentru câteva minute. Creează două spații printre legume și pune cele două ouă. Taie câteva cubulețe de emmentaler și pune-le peste legume și pe lângă ouă.
Acoperă tigaia cu un capac și dă focul la minim. În aproximativ 2-3 minute verifică dacă ouăle sunt gătite așa cum îți dorești.
Când sunt gata ouăle presară deasupra verdeața, câteva picături de zeamă de lămâie și fulgi de ardei iute.
Acum poți să spui “Bună dimineața”!